tolpotne črpalke zrak vodaDanes si življenja ne moremo predstavljati brez tople vode, ki jo vsak dan potrebujemo za osnovna opravila v gospodinjstvu in pri osebni negi. V veččlanski družini je poraba vode še toliko večja, zato so lahko stroški segrevanja veliko breme v finančnem proračunu. Zato so toplotne črpalke Atlantic Explorer za segrevanje sanitarne vode idealna rešitev.

 

Če tovrstne toplotne črpalke primerjamo z ostalimi oblikami segrevanja vode, ugotovimo da je začetna investicija bistveno manjša, pri čemer je njihov izkoristek izjemno velik. Za sončne kolektorje, nameščene v idealnem položaju, bi morali na primer odšteti kar dvakrat več finančnega vložka.

 

Topla voda skozi celo leto

 

Toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode se lahko uporabljajo izključno le za toplo vodo, na drugi strani pa jih lahko kombiniramo z drugimi načini ogrevanja. Še posebej pogosta kombinacija je s pečjo na drva ali biomaso. V vročih poletnih mesecih je kurjenje peči za marsikoga neprijetno opravilo, zato so tovrstne toplotne črpalke odličen pripomoček za dogrevanje vode.

 

Lahko pa se takšne toplotne črpalke uporabljajo tudi kot samostojne ogrevalne naprave tekom celega leta. Tako boste imeli poleg tople sanitarne vode tudi prijetno ogrete prostore v hladnejših mesecih.  Preden se odločite za takšno investicijo razmislite, koliko vode dnevno porabite v vaši družini, in temu primerno prilagodite velikost bojlerja za toplo vodo.

 

Regulacija toplotne črpalke kjerkoli in kadarkoli

 

Regulacija toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode je zelo enostavna. Tehnološki razvoj nam omogoča, da s številnimi naprednimi napravami lahko uravnavamo tudi delovanje toplotnih črpalk, še posebno takrat, ko nas ni doma.

 

S pomočjo pametnega telefona ali tabličnega računalnika je strah pred mrzlo vodo danes popolnoma odveč. S pomočjo posebne aplikacije lahko enostavno spreminjate nastavitve delovanja tudi takrat, ko ste v službi, v trgovini ali na obisku. Upravljanje aplikacije je enostavno, saj ste pri namestitvi deležni tudi strokovnih navodil uporabe.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *