Danes pravzaprav skoraj da vsak človek gleda, kje vse lahko privarčuje in seveda najprej začne gledati na stroške, ki nastanejo v povezavi s stanovanjem. Na srečo pa obstajajo danes načini, kako privarčevati pri stroških stanovanja, pri tem pa se kakovost bivanja prav čisto nič ne zmanjša. Za ogrevanje se čisto vsi lastniki hiš zavedajo, da je to izredno velik strošek, obstaja pa na srečo možnost za ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda.

Toplotna črpalka zrak voda nam omogoča, da ogrevamo vodo, ki jo lahko uporabljamo kot sanitarno vodo ali pa tudi za ogrevanje prostorov, saj vemo, da se radiatorji ogrevajo s pomočjo vroče vode, identično pa velja tudi za talno gretje. Ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda predstavlja strošek samo v smislu električne energije, kolikor jo toplotna črpalka zrak voda potrebuje za delovanje, je pa to pravzaprav zanemarljiv strošek. Edina slabost, ki jo ima toplotna črpalka zrak voda za to, da si lahko ogrejemo prostor, je v tem, da potrebujemo tople prostore takrat, ko je najbolj mrzlo, torej tudi toplotna črpalka zrak voda ne dobi dovolj toplega zraka, da lahko ustvari še bolj toplega.

Torej toplotna črpalka zrak voda ni najbolj primerna za to, da imamo v stanovanju tople prostore čez celo zimo, temveč bolj za ogrevanje sanitarne vode in pa tudi za gretje prostorov v času, ko je ponoči zunaj toliko mrzlo, da se hiša ohladi preko noči na neprijetno temperaturo, podnevi pa je dovolj toplo, da se gretje sploh ne potrebuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *